140 пилоти от 34 отбора ще участват в ЕКО 12 часа на България

140 пилоти от 34 отбора ще участват в ЕКО 12 часа на България

140 пилоти от 34 отбора ще участват във второто издание на ЕКО 12 часа на България. То ще се проведе на 23 юни от 10:30 ч., на пистата в Хасково, която ще се превърне в „малкия Льо Ман“.

Пилотите ще определят най-издръжливия екип на картинг пистата. Целта е да навъртят най-много обиколки в 12-часовото предизвикателство. Финалът на българския „Льо Ман“ се очаква да бъде около 23 часа под цветовете на заря.

След днешната пресконференция стана ясно, че 24-кратният шампион на България Мартин Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка Сани Жекова ще оглавяват отбори в надпреварата.

Именно това прави ЕКО 12 часа на България единствената по рода си отборна картинг надпревара за издръжливост в нашия регион. За първи път в състезанието ще се включат популярни личности извън картинг спорта.

Александра Жекова ще е една от тях. Тя представи своя тим в лицата на актьора – Асен Блатечки, актрисата – Снежана Макавеева, ултрамаратонецът – Краси Георгиев, 11 кратният световен шампион по плувен маратон – Петър Стойчев, както и рали шампионът Григор Григоров.

В неделя ще разберем дали мотокросът, с който Сани си „почива“ от бялата писта, ще бъде полезен при толкова сериозна конкуренция, каквато представлява Чой и неговият отбор. Още днес те се „заканиха“ един на друг за оспорваната надпревара и показаха хъс за победа.

Всички те заявиха, че личният пример е изключително важен и само чрез него може да се повлияе на повече млади хора за по-активен начин на живот. Това е и причината да бъдат посланици на второто издание на ЕКО 12 часа на България!

За първа година, „ЕКО Рейсинг Тийм“ оглавен от Мартин Чой, даде изключителен шанс на двама фенове на адреналина и високите скорости да се състезават рамо до рамо с шампиона.

За всички желаещи, които искат да наблюдават звездите от България, в друг вид спортна надпревара, входът ще бъде свободен, а за любителите пред малкия екран ще има преки включвания по БНТ.