26 наши пилоти в 5-ия кръг в Румъния

26 наши пилоти в 5-ия кръг в Румъния

26 наши пилоти ще участват в 5-ия кръг от Националния ни шампионат – БФК-НКС, който ще се проведе идния уикенд (11-12 септември) на пистата Амкарт в Букурещ, Румъния. Състезанието е и последен пети кръг от местния шампионат.

Най-много наши представители ще има в клас PUFO (еквивалента на Mini BG) – общо 7. Това ще са Мартина Бонева, Деан Дамянов, Калоян Гьошев, Силвия Станчева, Пресиян Стоянов, Емил Стойков и Виктория Янкова.

Доста български пилоти ще има и в клас Mini 60 (нашия Mini). Те ще са 5 – Георги Илиев, Христо Младенов, Петър Шингов, Слави Минков и Любослав Руйков (на снимката долу).

В категория OKJ нашите представители ще са 4 – Александър Дешков, Юлиян Димитров, Кристиян Димитров и Томи Хаджийски. В Rotax Junior ще се състезават 3-ма – Данислав Арсов, Калоян Генов и Самуил Иванов.

В Rotax Senior на линия са лидерът в местния шампионат Мартин Беков, Люсиян Савов, Лора Христова и Виктор Върбанов. В кралския клас KZ българските пилоти също ще са 3-ма – Любомир Гърков, Искрин Арабаджиев и Юлиян Серафимов.

Състезанието ще бъде предавано на живо у нас в неделя (12 септември) от 13:45 по телевизия B1B Sport благодарение на съвместната работа на Булсатком и Съркъл Медия.