Ахчиев, Сартори и Бояджиев караха в първия за годината Открит ден на спорта

Ахчиев, Сартори и Бояджиев караха в първия за годината Открит ден на спорта

Борис Ахчиев, Марсело Сартори и Александър Бояджиев участваха в първия за годината Открит ден на спорта. Той се състоя в събота (16 май) на пистата Пауталия в Кюстендил и по традиция бе организиран от Любомир Маринков.

Денят премина по предварително предвидената програма. За тримата пилоти, които взеха участие, това беше първата тренировка за този сезон. Затова те не бяха в най-добата си форма.

Тихото и топло време беше благоприятно за тренировки, но силният вятър от предишния ден беше покрил цялата писта с поленов прах от близката гора, което я правеше много хлъзгава.

 

Първите две тренировки всички пилоти се оплакваха, че се кара като на мокро, но след това прахта се изчисти и пистата започна да държи много добре.

Сартори направи общо 4 тренировки, от които 3 с Intrepid-a и една с Praga-та. Той реши да пробва и двете машини, за да може да направи сравнение, като навъртя около 80 обиколки и остана много доволен от поведението на шаситата. Бразилецът сподели мнение по отношение на мощността на двигателите, но имайки предвид неговия богат опит в картинга, може би вече му трябва машина от висшия клас, а именно KZ.

 

Борис Ахчиев направи 2 пълни сесии с Praga-та, като навъртя около 50 обиколки и изказа задоволство от стабилността и скоростта. Александър Бояджиев направи 2 тренировки с Praga. Проявявайки се като тестпилот, още в първата тренировка той усети голяма нестабилност в задната ос на шасито в бързите леви завои. С помощта на механика Георги Пенков проблемът бързо беше усетен. Беше направена фина настройка и на предната ос, след което на втората тренировка, Алекс изказа възхищение от промяната. Каза, че все едно кара друг картинг, което си личеше и на пистата.

На открития ден в Кюстендил две пълни сесии с над 40 обиколки общо направи и самият Маринков, като и за него това беше първата тренировка за този сезон.