Академия 2017 г. започва на 5 декември

Академия 2017 г. започва на 5 декември

Българската федерация по картинг спорт обяви кога започва следващото издание на Академия за млади пилоти за 2017 г. Това ще се случи на 5 декември от 18.00 часа на пистата Ринг Мол в София. Академията е инициатива на БФКС и в основата седи желанието да бъде предоставена възможност за равен старт на талантливи деца, които имат желание да се развиват в тази сфера. Заниманията се провеждат в понеделник и сряда от 18:30 до 20:00 часа.

Обучението ще е с продължителност 4 седмици – т.е. 8 посещения в Ринг Мол, като по време на всяко посещение младите пилоти имат по 2 сесии от по 10 минути всяка – общо 16 сесии. След приключване на този етап на начинаещите състезатели им се предоставя възможност за още 4 сесии по 10 минути със състезателен картинг на пистата в град Кюстендил.

Основната идея на БФКС е да може да подпомогне максимално младите пилоти и техните родители като предостави напълно безвъзмездно техника (шаси, двигател, количка), екип (OMP хомологиран) и каска (Arai хомологирана) и същевременно да подсигури транспорт и логистика на техниката, както и специалисти, които професионално да се грижат за поддръжка на техниката и да развиват уменията и постиженията на пилотите.

Целта ни е всички пилоти да разполагат с напълно еднаква техника и единствено индивидуалните им умения да определят победителите, като изградим за тях среда за пълноценно и максимално ефективно развитие в условия на уважение, взаимно развитие и справедлива конкуренция.

Още подробности за академията вижте ТУК