Академията за млади пилоти излъчи първите завършили курсисти

Академията за млади пилоти излъчи първите завършили курсисти

Академията за млади пилоти“Мини.БГ“ 2016 на Българска Федерация Картинг Спорт (БФКС) излъчи първите 10 завършили курсисти. 3-седмичният им кръжок предложи 9 посещения за по час и половина всяко. В тях бяха заложени лекциите на тема безопасност на и около пистата, правилознание, теория на пилотирането и не на последно място фактическо пилотиране с анализиране на резултатите.

Един от тримата инструктори Александър Цветков сподели, че е останал изненадан от това как малчуганите не само искали да пилотират, а били активни при диалозите и въпросите около състезателното трасе. Той допълни още, че при първото си излизане на трасето момчетата давали времена между 56 и 58 секунди, а на последното – 53-54 секунди и прогресът е явен.

Малчуганите били доволни от 3-седмичния курс, а родителите останали щастливи от постигнатите резултати. Първите завършили академията „Мини.БГ“ очакват следващия етап, който ще се проведе на картинг пистата край град Кюстендил. Там всички курсисти ще се сравняват умението и възможностите за пилотиране на истински карт на истинска състезателна писта. Преди това обаче, през „Мини.БГ“ трябва да преминат и останалите 2 групи деца, които са се записали за курсовете.

Всички малчугани получиха професионални лицензи и сертификат за преминало обучение. На родителите бе даден подробен анализ на поведението, резултатите и базата за развитие.

 

Ето и най-бързите млади пилоти от двете групи:

 

1 Драган Багдатов

2 Никола Цолов

3 Андон Николов

 

1 Никола Досев

2 Кристиян Вълков

3 Антон Божинов