Алекс Дешков направи първи тест с Mini

Алекс Дешков направи първи тест с Mini

Шампионът в Националните картинг серии за тази година в клас Mini BG Алекс Дешков направи първи тестове за по-горната категория Mini. Пилотът от Велико Търново кара два дни на пистата в Хасково със същото шаси, с което спечели титлата, но двигателят бе променен и пренастроен, за да отговаря на правилата за Mini.

Алекс подходи в типичния за него стил да не натиска на 100% още от първата тренировка. Той вдигаше темпото с всяка следваща тренировка. От екипа на Дешков, който отново беше с механика си Станислав Каваримов, не са тествали нищо от към техническата част.

Втория ден Алекс беше доста бърз и абсолютно константен във времената, точно каквато е била поставената цел. Във неделя към изпитанията се включи и друг пилот на Каваримов – Красимир Лазаров със своята машина в KZ.

Алекс Дешков

Алекс Дешков

Красимир Лазаров

Красимир Лазаров

Краси също беше бърз и направи над 100 обиколки, но лека повреда в двигателя наложи да бъде пропусната 1 тренировка. Със същата машина в KZ кара и Стивън Данев. Той остана много доволен от това как е настроена машината. Подготовката за следващия сезон няма да приключи до тук и за двамата тази година. При хубаво време те отново ще имат тестове.

Стефан Василев и Антоан Хаддад

Стефан Василев и Антоан Хаддад

В събота на пистата в Хасково покараха и други пилоти – Антоан Хаддад, Стефан Василев, Пламен Петков и Ивайло Антонов, който тества тренировъчна машина и има вероятност догодина да си закупи картинг. Всеки от тях направи по над 50 обиколки.

Ивайло Антонов

Ивайло Антонов