Алекс Дешков с първи тест за новата година

Алекс Дешков с първи тест за новата година

Шампионът в Националните картинг серии в клас Mini BG Алекс Дешков записа първите си тестове за новата година. Той направи 2 дни изпитания на пистата South Gardia в Лонато, Италия с екипа на Team driver racing kart.

Това беше второ каране за Дешков на това трасе, което е едно от най-трудните и технични в Европа. Механик отново му беше Станислав Каваримов.

В началото издръжливостта му не беше на обичайното ниво, тъй като не бе карал 2 месеца. Но след това влезе в ритъм и демонстрира много добра скорост.

При сухо и меко за сезона време и в двата дни Дешков даваше много добри времена, като обикновено бе между 3-а и 6-а позиция.

А на трасето караха едни от най-добрите 15-20 пилоти в клас Mini, в който той ще се състезава през 2020 г. Пилотът от Велико Търново подобри времето си спрямо предния тест на същото трасе с цяла 1 секунда.

Изпитания на същата писта прави и друг наш пилот – Никола Цолов, който се готви за сезона си в клас OKj  с екипа на DPK Racing.

Следващия тест на Алекс ще бъде на 8-9 февруари в Хасково. Като цяло подготовката му за новия сезон ще бъде много интензивна.