Алекс Дешков се класира на финал в първия кръг на Академията

Алекс Дешков се класира на финал в първия кръг на Академията

При много сериозна конкуренция този уикенд премина първия кръг от Академичния трофей на ФИА , в който участие взе Александър Дешков. От четвъртък да неделя моторите бяха сменяни три пъти на ротационен принцип, като от единия Алекс не беше доволен.

На тренировките ,въпреки абсолютно новото шаси и двигател за него ,имаше добра скорост и се движеше в Топ 10 в групата. На квалификацията за жалост  попадна в трафик, от който не можа да се измъкне навреме и зае 8 редица на старта в квалификационните хийтове.

В първия хийт не успя да напредне и завърши 17-и, но във втория достигна до Р13 .Катастрофа точно пред него в предпоследната обиколка го изхвърли в тревата, но той успя да се върне на пистата загубвайки няколко позиции. На последния завой в последната обиколка обаче, след опит за изпреварване, имаше контакт с друг пилот и това му донесе 10 сек. наказание и съответно 24-а позиция.

В третият хийт сред лош старт, Алекс финишира 15-ти, но все пак успя да се класира за финала. Дешков искаше бързо да напредне и още в първата обиколка направи няколко изпреварвания,но явно напрежението изигра своята роля и след грешна маневра спрямо пилота пред него, той отпадна.

Неговият екип смята,че той има потенциал да напредне още много и с нетърпение очакват следващия кръг,който ще се проведе на 16-19 юни на пистата в Кремона, Италия.