Алекс Лазарус се пребори за място в топ 20 в WSK Super Master Series

Алекс Лазарус се пребори за място в топ 20 в WSK Super Master Series

Българският пилот Алекс Лазарус завърши на 18-о място в четвъртия кръг от шампионата WSK Super Master Series на пистата в Сарно, Италия.

Лазарус, който се състезава в групата пилоти до 10 години в клас Mini, се бори със силни пилоти от цял свят и трудни атмосферни условия, тъй като почти през целия уикенд, а и преди това през нощта валеше, а предобед пилотите караха на мокро, след това в хода на деня пистата изсъхваше.

Лазарус завърши 18-и от 36 пилоти на финала, като беше един от състезателите, направили най-много успешни изпреварвания – 8-те обиколки на финала Алекс спечели 8 позиции и си гарантира място в топ 20 на финала, спечелен от американеца Лукас Паласио.

Преди това Лазарус завърши 26-и в общото подреждане в квалификацията и в следващите три хийта записа две 11-и места и едно отпадане, след като беше ударен от друг пилот. А в префинала завърши 15-и, като във всички сесии след квалификацията успяваше да спечели по няколко места между старта и финала.

„Труден уикенд за Алекс, който все още трупа опит – коментира бащата на пилота Джо Лазарус. – В квалификацията резултатът ни беше слаб, след това Алекс печелеше по 4-5 позиции в хийтовете, като във втория беше ударен отзад от завъртял се зад него пилот и това го извади от състезанието. В префинала спечели 9 места, във финала – 8, като пак тръгна от дъното на решетката. Надявам се, че в следващите стартове ще сме по-силни.”

След 4 кръга в WSK Super Master Series Лазарус е 20-и в общото подреждане в своя клас.