Арабаджиев, Серафимов, Арсов, Дешков и Руйков с победи в 3-ия кръг

Арабаджиев, Серафимов, Арсов, Дешков и Руйков с победи в 3-ия кръг

Владимир Арабаджиев, Юлиян Серафимов, Данислав Арсов, Алекс Дешков и Любослав Руйков взеха победите съответно в класовете KZ-2, KZ Open, Rotax Junior, Mini и Mini BG в третия кръг от Националните картинг серии.  Той се проведе този уикенд на пистата в Хасково.

След като вчера се състояха квалификациите и квалификационните хийтове, днес бяха състезателните маншове, по 2 във всеки клас. Те преминаха при слънчево и горещо време и много добра организация от НКС, които имат официално издаден лиценз от Министерството на младежа и спорта.

В KZ Open/KZ2 в първия хийт колоната поведе Серафимов от полпозишън, следван от Владо Арабаджиев и Искрин Арабаджиев. По-назад в колоната след инцидент още в първата обиколка отпаднаха Николай Върбицалиев и Цветан Илиев. Отпред Арабаджиев успя да изпревари Серафимов и поведе. В следващите обиколки той се откъсна и натрупа над 2 сек аванс. Искрин остана 3-и, следван от Любо Гърков и Кобуров.

Подиумът в KZ2

Във втория манш Горчо стартира по-добре и поведе пред Владо, а трети излезе Влъчков след страхотен старт от 6-а позиция. Иван не бе карал в състезание от Балканската купа миналата година. Зад него бяха Искрин Арабаджиев и Гърков. В хода на състезанието Владо отново изпревари Серафимов, а последният се завъртя и загуби много позиции. Искрин спря заради скъсана верига, а Цецо Илиев имаше проблеми с педала на газта.

Така 2-и и 3-и излязоха Влъчков и Гърков. Любо бе по-бързо, но Иван се защитаваше много добре и запази позицията. Кобуров стана 4-и, а Серафимов след завъртането 5-и. Все пак това беше достатъчно за Юлиян да бъде първи в клас KZ Open, следван от Влъчков и Георги Дончев, който отново кара като за тренировка за Порше Карера Къп. За KZ2 първи е Владимир Арабаджиев, следван от Гърков и Кобуров.

Първите двама в KZ Open

В обединената група Rotax Senior/Rotax Junior/No Gear Open също се получиха интересни състезания. В първото малко изненадващо поведе 4-ият на грида Николай Арабаджиев, който използва високата скорост на правите на своята машина от No Gear Open. В следващите обиколки обаче той не можеше да поддържа темпото на пилотите зад него и бе изпреварен от всички. Поведе стартиралият от полпозишън Петер Мюлер от клас Senior, който и спечели пред местния пилот Кристиян Димитров. Топ 3 допълни Данислав Арсов.

Във втория манш отличен старта направи именно Арсов, който поведе колоната. Мюлер бе 2-и, като германският пилот пое лидерството след няколко обиколки. Дани обаче запази второто място, с което стана победител в Junior. Трети, 4-и и 5-и завършиха Люсиян Савов, Юлиян Димитров и Кристиян Димитров, с което Кристиян и Савов заеха 2-ото и 3-ото място в класа. Мюлер бе единственият пилот в Senior. За No Gear Open първи е Арабаджиев пред Марина Томева.

Първите трима в Rotax Junior

В клас Mini две победи в двата манша за лидерът в шампионата Алекс Дешков. Успехът обаче не дойде никак лесно. В първия манш той изостана 3-и, а начело бе Васил Апостоловски. Алекс бързо си проби път напред и не след дълго отново бе начело след хубави изпреварвания. Македонският състезател завърши 2-и, а трети Крис Ганев.

Във втория манш Апостоловски отново поведе колоната, а Дешков бе 3-и. Алекс бързо излезе 2-и, а Васил получи наказание от 10 сек за неправилно подреждане в решетката за старта. Въпреки това Дешков го изпревари в последната обиколка с красива маневра на обратната права. Наказанието прати Апостоловски едва 7-и, а след него втори и трети се наредиха Томи Хаджийски и Слави Минков.

След финала обаче Томи бе дисквалифициран за нередовна свещ. Така Минков бе класиран 2-и, с което зае същата позиция и в общото класиране. Трети е Крис Ганев, който завърши с равни точки с Апостоловски в общото класиране, но македонският пилот имаше предимство заради по-предното си класиране в квалификацията.

Почетната стълбичка в Mini

В Mini BG над всички беше лидерът в първенството Любослав Руйков с шаси от PURESPEED. Този път обаче той имаше сериозна конкуренция в лицето на Стефан Стефановски от Северна Македония. И в двете състезания последният се движеше близо зад Руйков, но нямаше възможност за атака.

Зад тях по едно 3-о и едно 4-о място в двата манша си размениха Виктор Тодоров и Пресиян Стоянов. По-предното класиране на последния в квалификацията (2-о срещу 3-о) му даде предимство от една точка в общото класиране.

Подиумът в Mini BG

Всички резултати от днешния ден: