Асен Владимиров участва в Открития ден на картинг спорта

Асен Владимиров участва в Открития ден на картинг спорта

Асен Владимиров бе участникът в Открития ден на картинг спорта миналата неделя на писта Пауталия в Кюстендил. Събитието по традиция беше организирано от Любомир Маринков. Асен кара машината Интрепид на Маринков от клас Rotax Senior.

Владимиров е от Благоевград, но от дълго време работи и живее със семейството си в Лондон. От дете го привличат високите скорости и когато пораства, се насочва към мощните спортни мотоциклети.

Участвал е в много организирани любителски състезания на известни европейски писти, като Херес, Монца, Донингтън парк и Силвърстоун. След катастрофа през 2006 г. Асен приключва с мотоциклетите, но бензина не се изпарява от кръвта му.

Откритият ден на картинг спорта му даде възможност отново да усети онази тръпка. Самият той сподели, че тръпката и адреналинът са същите, както по времето когато е карал моторите. Асен навъртя повече от 60 обиколки в четири сесии. Той показа както стабилна физическа подготовка, така и много добър усет към контрола на картинга.

Сутринта пистата беше влажна и малко хлъзгава в резултат от падналите предишния ден дъждове. Към обяд обаче слънцето напече, пистата бързо изсъхна и условията станаха много добри. Владимиров сподели, че до сега не е карал по-бърз картинг и е очарован от динамиката и усещането, което придава тази малка машина. Самият Маринков навъртя около 30 обиколки с Интрепид-а в две сесии и остана много доволен от състоянието на пистата в края на деня.