Бързите LGK шасита с поддръжка и у нас

Бързите LGK шасита с поддръжка и у нас

През тази година у нас пилотите ще могат да използват новите картинг на италианската компания LGK (повече за нея четете в карето). По принцип всяка година могат да се правят промени по шаситата, които са допустими от хомологационния фиш. Такива ще има и тази година при LGK за по-добра работа с новите гуми, които ще се използват. А новите шасита ще са допустими у нас посредством отбора на Георги Пенков и неговия портал – kartingbulgaria.com.

Karting-Bulgaria.com представлява екип, който е като помощник на картинг спорта в България като техника за пилотите, партнирайки предимно с LGK Racing Kart (шасита) и TM Racing (мотори). Предоставена е нужната асистенция на състезателите и техните тимове. „Всички отбори получават информацията за шаситата директно от производителя, което е много важно, обясни Георги Пенков, който е и дългогодишен състезател по картинг у нас и в Европа. – Екипът има всички данни от CFD изследванията, симулациите и телеметрията на компанията.”

Предоставят се също така и картинги под наем и за хора любители, които искат да се докоснат до професионалната техника на добри цени. В зависимост от пакета и продължителността цената е между 100 и 400 лв. Желаещите получават каска и гащеризон за самия тест, ако нямат такива. След това има теоретичен увод как функционира самият картинг, който продължава в рамките на половин-един час.

Картовете са съвсем нови с техника за 2016 г. от клас Ротакс и KZ2, като само не е сигурно дали моторите ще бъдат от тази година или от изминалия сезон. За подготовката се грижи Георги Пенков,  механик на най-добрите пилоти у нас, сред които и многократният и миналогодишен шампион Владимир Арабаджиев . Има картинги без и със скорости.

За деца под 18 години има изискване за писмено съгласие от страна на единия или двамата родители. Курсовете са достъпни и за бивши пилоти, които имат желание отново да покарат и да усетят тръпката от управлението. Защото за тях ще бъде много по-лесно и евтино да направят тест с Karting-Bulgaria.com, отколкото сами да си купуват необходимата техника и екипировка. Има и 2-3 картинга, които са давани ексклузивно само на професионални пилоти.

Курсовете да се провеждат основно на пистата в Кюстендил, която е най-добрата за картинг у нас в момента. Може да има 1-2 дни курсове и на трасето в Хасково. Първите тестове да бъдат организирани в края на февруари, като те ще бъдат за състезателите. За любители изпитанията ще бъдат достъпни към края на април. Датите ще бъдат потвърдени до няколно дни на страницата и всички любители са добре дошли да наблюдават от близо тестовете.

Какво представлява компанията

LGK Racing Kart е компания, производител на шасита, която съществува от 20 години и има сериозна история. Дейността и е на територията на Италия, като има спечелени титли на страната в Отворения клас (Italian Open), който се счита за един от най-силните шампионати в света. Компанията е със среден размер като големина и като бюджет, но успява често да съперничи успешно на най-големите в света. Има дистрибутори в цял свят – от Америка до Австралия. Продава части на много други компании, предлагайки отлично качество за цената си.

Компонентите им са много добре изпипани и са по-добри от тези на други по-големи и известни компании. Това включва лагери, спойлери, педали, скоростни лостове, както и цялата предна група на окачването – шенкели, главини, държачи на предните апарати на спирачките. Самите спирачки са радиални отпред и отзад. Почти всички от тези компоненти са произведени от специални сплави на алуминия. Компанията възлага изработването на своите шасита на лидера в сферата в Италия, разполагайки по този начин с най-иновативните решения. За да се постигне необходимото ниво на качество, се правят постоянно и компютърни симулации с CFD изследвания. Компанията има собствено трасе за картинг във вътрешната част на пистата Муджело, където провежда своите изпитания.