Българските пилоти с призови класирания в Македония

Българските пилоти с призови класирания в Македония

Българските пилоти записаха призови класирания в 3-ия и последен кръг от картинг шампионата на Македония край Скопие. Надпреварата се проведе на спънатото трасе Волково в дължина 0.730 км.

В кралския клас KZ имаше само български участници – общо 3. Изненадващо и в двете състезания победи ветеранът Цветан Илиев. Той стартира отлично в първото и от втора позиция поведе. След което до финала задържа зад себе си по-бързия Любомир Гърков. Трети остана Денис Янев.

Във второто Цецо отново, водеше, а зад него Гърков и Янев се закачиха и заклещиха. Докато освободят машините си, Илиев беше дръпнал много напред. И в крайна сметка той отново победи, следван от Любо и Янев.

В клас Mini и в двете надпревари спечели Петър Богатиновски. Той остави зад себе си в тях най-бързия от квалификацията Васил Апостоловски. Най-добре от нашите пилоти се представи Слави Минков, който е 3-и в общото класиране.

Четвърта е Снежана Илиева, която във 2-ия манш не завърши, след като й падна веригата. В първия тя бе по-бърза от Минков, но не успя да го изпревари. За съжаление друг наш представител Христо Младенов не успя изобщо да кара, тъй като се разболя.

В клас Mini MK, който съответства на нашия Mini BG, победител стана Стефан Стефановски с 2 победи. След него се нареди единственият наш представител в класа Лео Райчев, който затвърди силния си дебют в професионални спорт от Кюстендил преди седмица. Трети стана друг добре познат в България пилот Христо Ковачи.

Състезанието бе организирано от бащата на Васил – Игор Апостоловски, който се бе погрижил всичко да бъде на ниво. Нашите пилоти се радваха на голямо гостоприемство, като всички разходи по време на уикенда им бяха поети.

Видео от днешните състезания можете да видите ТУК