Беков отново със силно представяне в Румъния

Беков отново със силно представяне в Румъния

Мартин Беков записа отново силно представяне в шампионата по картинг на Румъния. Българският пилот се класира на 3-о място при сериозна конкуренция в клас Rotax Senior на пистата в Бакау.

Беков и екипът му пристигнаха на трасето в четвъртък и още при първите тренировки разбраха, че състезанието ще е много трудно заради наскоро валелия дъжд и липсата на грип при конфигурация от много бавна и много бърза част, която изискваше техника на пилотиране.

През целия Беков опитваше различни промени в настройката и карането, но все още беше много по-бавен от румънските и молдовски пилоти. На официалните тренировки в петък той вече се доближи до времената на останалите и се възползва от всяка тренировка за тестове и допълнителни реглажи.

В събота на квалификацията за време Мартин успя да се класира трети, както и на първата сесия за място. Втората квалификация за място беше отменена поради силен дъжд.

Така в неделя той стартира от трета позиция, направи хубав старт и успя да стане втори. Но след това беше изпреварен от румънския пилот Andrei Marchidan. Борбата между тях продължи до финала.

„Състезанието за мен беше много трудно, но също така успях много да науча. Станах приятел с останалите пилоти и екипи“, сподели Беков.