БФАС награди призьорите за изминалия сезон

БФАС награди призьорите за изминалия сезон

Българската федерация по автомобилен спорт награди призьорите във всички автомобилния шампионати на страната за 2016 г. Церемонията се проведе в Националния исторически музей в София. Бяха раздадени над 200 купи за първите трима във всеки клас. Трофеите за си получиха националните рали шампион Пламен Стайков/Давид Кварацхелия от Стайков Рейсинг. Подгласници са му Йордан Атанасов и Дилиян Станков. Атанасов е първи за клас RC2, следван от Стайков и Марко Стойчев.

Трофеите си взеха още първенецът на затворен маршрут във висшия клас Макси Пламен Камбуров от екипа на Вромос и класиралите се на второ и трето място Илия Царски (Автоцар) и Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг тим). В по-долния клас Туринг отличията си получиха първите трима – Иван Влъчков (КА2 Рейсинг тим), който участва и в шампионата по картинг във висшия клас KZ2, Стоян Апостолов и Станислав Паришков.

В планинското изкачване призьорите са Любен Каменов, Христо Манолов и Юлиан Телийски. Каменов е първи и в клас HC1, а Телийски в HC2. В рали-спринта бяха отличени шампионът Костадин Щерев с навигатор Ани Папазова от ЕФКО Рейсинг, вторите Георги Янков и Йордан Атанасов, и третият Динко Иванов от АСК Стара Загора.

Останалите дисциплини, в които призьорите получиха трофеите си, са раликрос, автокрос, раликрос кънтри, драг, ендуранс, както и първенството за хора с увреждания.