Бондиков на подиума в 23-ото издание на Trofeo Ayrton Senna

Бондиков на подиума в 23-ото издание на Trofeo Ayrton Senna

Мариян Бондиков с шаси CRG и мотор TM се класира на 3-о място в крайното класиране в своя клас OK Junior в изключително престижното състезание Trofeo Ayrton Senna, което се проведе за 23-и път.

То се състоя миналия уикенд на международната писта Сарно в Неапол, като в надпреварата участваха 146 пилоти от най-различни националности, които бяха разпределени в 8 класа.

Българският пилот започна силното си представяне още от тренировките, като беше най-бърз в първата свободна сесия, когато пилотите в OK Junior караха заедно с тези от по-бързия клас X30 Junior.

В квалификация за място Бондиков, който се състезава с румънски лиценз, зае 2-ото място, като бе изпреварен от французина Артур Рожон. Последваха 3 финала, в който Мариян съответно се класира 2-и, не завърши, и финишира 4-и.

Така Мариян събра 32 точки от тези финали и още 3.5 точки от квалификацията, което прави общо 35.5 т. Така Бондиков се нареди 3-и в крайното класиране, а първи стана Рожон с 45 т., следван от французойката Лола Ловинфос с 40 т.