Борис Карастанев направи първи тестове с професионален картинг

Борис Карастанев направи първи тестове с професионален картинг

Борис Карастанев направи първи тестове с професионален картинг. Това се случи вчера на пистата Пауталия в Кюстендил, където той изпробва две от машините на Любомир Маринков от клас Ротакс Макс Сениор.

Маринков беше обявил открит ден за всички, които досега не са пробвали професионален картинг, и имат желание да го направят, да покарат 2 от неговите машини.

Карастанев, който редовно участва в любителския шампионат на София Картинг Ринг, и има много добри резултати там, направи 3 сесии, като навъртя общо около 30 обиколки.

„С този картинг губиш представа за всичко, сподели за karting.bg Карастанев. -Той върви повече от всичко, което съм пробвал досега. Няма нищо с машините, които съм карал. Дори с тези на Лаута с по 28 конски сили. Разликата спрямо тези на София Ринг е скандално голяма.“

В първите две сесии Борис кара с шаси PDB, а в третата с Birel. Преди да подкара машините, той получи инструкции от Маринков как да подходи за всеки един от завоите.

Като цяло Карастанев е записал много добри времена като за дебютант, но признава, че ще му трябва двойно по-добра физическа подготовка, ако иска да се състезава с такива картинги.

„Мисля да участва в Националните картинг серии по-скоро догодина, като имам нужда от още тренировки, казва още той. -Трябва да си подобря физическата подготовка.Все пак мисля да присъствам на откриването на сезона (20-22 април).

Самият Маринков също покара не малко своя титулярен картинг, като направи 4 излизания в подготовката си за участие в Националните серии този сезон в Ротакс Макс Сениор.