Борисов и Варсано – следващите ученици в новото картинг училище

Борисов и Варсано – следващите ученици в новото картинг училище

Миналия уикенд новото картинг училище на Любомир Маринков проведе своята поредна учебно-тренировъчна дейност. Тя се състоя на пистата Пауталия в Кюстендил. Първия ученик този път беше познатия вече от участието си в Откритите дни на картинг спорта Йордан Борисов.

Той се подготвя за участие в състезание, затова усилено тренира и през двата дни. В началото започна много предпазливо, сякаш никога до сега не беше карал състезателен картинг, но след това много бързо влезе във форма. Навъртя шест сесии по 20 обиколки с Интрепида и не почувства никаква умора въпреки убийствената жега на пистата.

В неделя в картинг училището се включи и новият ученик Данаил Варсано. Той е на 11 години от София, учи в 134-о училище и следващата година иска да кандидатства в „Хенри Форд”. Автомобилите го привличат от съвсем малко дете, но за първи път сяда в картинг под наем преди две години на пистата в Красна поляна. И тогава разбира, че това се превръща в негова страст.

Повишава успеха си в училище, за да може да кара картинг. Успехите идват бързо, защото Дани лесно научава техниката на каране, конфигурациите и траекториите на пистите. За изминалите две години, спечелва множество подиуми и няколко първи места в любителските състезания. Влизането в картинг училището му даде възможност за първи път да управлява състезателен картинг.

Варсано, Борисов, Маринков и Илчев по време на учебните сесии в Кюстендил

Първоначално Варсано започна предпазливо, като старателно изпълняваше всички инструкции, но много бързо започна да вдига темпото. Още във втората сесия Дани започна да показва, че картингът е неговата територия. Навъртя общо 4 сесии в които постоянно вдигаше скоростта.

В последните две сесии се заформи импровизирано състезание между Данчо и Дани в което се включи и Тошко Илчев с неговото CRG, в качеството на практически инструктор с цел да наблюдава поведението и траекториите на пилотите на пистата.

Двата учебно- тренировъчни дни бяха ползотворно изпълнени. Борисов усети нестабилност в поведението на картинга през втория ден, което логично се дължеше в променените условия на пистата и се наложи корекция на настройките. Това означава, че той вече получава усещане към машината.  A Дани Варсано още от първия ден вдигна летвата високо.