Част от пилотите използваха хубавото време за тестове в Кюстендил

Част от пилотите използваха хубавото време за тестове в Кюстендил

Част от пилотите у нас използваха хубавото време миналия уикенд, за да направят тестове на пистата Пауталия в Кюстендил. До началото на новия сезон остава малко повече от месец. Той ще започне в Хасково на 10-11 април, а преди това ще има състезание за Пролетната купа също в Хасково.

На трасето сега беше Виктор Тодоров, който направи първи тестове с Mini. Той се справи доста добре като за първи път. Още на второто си каране Тодоров слезе под 50 секунди за обиколка и до края сваляше постоянно времето си.

На Виктор му хареса, като след сесията той каза, че се чувства добре в новата машина. Другата седмица той пак ще тренира, може би отново в Кюстендил. След това се мести в Хасково, за да се готви за старта на сезона. „Започваме сериозна подготовка, надяваме се на повече участници в класа“, заяви неговият баща Андрей Тодоров.

В клас Junior на линия бяха Данислав Арсов и Васил Апостоловски от Северна Македония, които също се готвят за началото на новия сезон в Националните серии.

В Senior на трасето беше Люсиян Савов, който продължава да се готви за участие в Централно-европейския шампионат. Първото състезание там е на 12-14 март в Унгария.

В KZ обиколки правеше Александър Коларов, който тази година ще участва в шампионата в новия за него клас. Това беше трето каране за него с машина от тази категория, като той използва шаси CRG и мотор TM.