Цолов: Когато Алонсо ти даде съвет, знаеш, че това ще бъде правилното решение

Цолов: Когато Алонсо ти даде съвет, знаеш, че това ще бъде правилното решение

Никола Цолов заяви, че Фернандо Алонсо му е помагал през цялото 24-часово състезание по картинг с ренталски машини, в което двамата караха заедно в един екип в края на миналата година.

Най-добрият български картинг пилот завърши по страхотен начин 2021 г., след като се пребори за подиума в 24-часовата надпревара на „Дубай Аутодром“ заедно с Алонсо и Педро де ла Роса (бивш пилот от Формула 1).

Екипът на двукратния шампион в F1 стартира от полпозишън, записа най-бързата обиколка благодарение на Алберто Фернандес, който започна надпреварата, но на финала остана зад победителите от EBC Brakes Racing и SuperDryver Maffi Racing. Само 0.2 сек разделиха Цолов и компания от 2-ото място, като решаващото изпреварване на SuperDryver Maffi Racing дойде в последната от общо 1132 обиколки.

„Беше доста трудно да издържим физически, заяви Цолов в Шоуто на Николаос Цитиридис. – Алонсо ми помагаше през цялото време. Казваше ми на кой завой мога да се подобря, дали да изпреварвам или да не изпреварвам, кога да вляза в бокса, което също е много важно. Винаги когато той ти даде съвет, знаеш, че това ще бъде правилното решение, защото той има много опит.“

„Това е един от най-хубавите моменти в годината за нас, коментира след финала Алонсо. – Забавлявахме се толкова много. 24 часа истинско удоволствие, яко каране и невероятна атмосфера в отбора. Тази година имахме специален гост. Това беше младият талантлив пилот Цолов и той се представи изключително добре.“