Цолов не успя да превърне отличната си скорост в добър резултат в Адриа

Цолов не успя да превърне отличната си скорост в добър резултат в Адриа

Никола Цолов не успя да превърне отличната си скорост в добър резултат във втория кръг от WSK Euro Series, който се проведе миналия уикенд в Адриа, Италия. Българският пилот бе най-бързият почти през цялото време в своя клас OK, но нямаше шанс да постигне призово класиране.

Общо 32 пилоти участваха в категорията, като конкуренцията беше силна. Цолов, който се състезава за екипа на DPK Racing, бе най-бърз още в свободните тренировки, а след това и в квалификацията. В нея той изпревари следващия го с 0.1 сек.

В първия манш съответно Никола стартира от полпозишън, но след инцидент отпадна 2 обиколки преди финала. Във втория той изобщо не успя да стартира, а в 3-ия когато най-после нямаше проблеми, прогресира отлично от 31-а до 10-а позиция. Това означаваше 24-а стартова позиция за полуфинала.

В полуфинала „българският лъв“ отново нямаше шанс и след сблъскване с друг пилот отпадна във 2-ата обиколка. А това му отреди последно място на грида за финала.

В решителното състезание Цолов направи страхотно каране и изпревари цели 26 пилота, за да финишира на 5-о място и направи най-бърза обиколка. Лошият късмет обаче не го изостави. След финала той бе дисквалифициран заради изпаднал по време на надпреварата филтър.