Цолов: Отмяната на Имола се оказа неприятна изненада, но разбирам решението

Цолов: Отмяната на Имола се оказа неприятна изненада, но разбирам решението

Отмяната на състезателния уикенда за Гран при на Емилия Романя във Формула 1 на пистата Имола този уикенд автоматично доведе и до анулирането на кръговете от шампионатите на Формула 2 и Формула 3.

Никола Цолов трябваше да участва в трети кръг от F3 първенството там. Решението бе взето заради изключително тежката метеорологична обстановка в областта Емилия Романя. Регионът отново е потопен под вода след неколкодневни сериозни валежи. Същото нещо се случи и преди едва две седмици.

„Отмяната на състезателния уикенд се оказа неприятна изненада, но напълно разбирам това решение. Безопасността на хората, които живеят в Имола и Емилия Романя, както и опазването на нормалния ритъм на живот са по-важни“, заяви българският пилот във Формула 3 Никола Цолов.

Това щеше да е трети кръг от шампионата след стартовете в Бахрейн и Австралия. Сезонът в F3 първенството бе с 10 кръга. В момента не е ясно дали отмененият уикенд на Имола ще бъде пренасрочен по-нататък през сезона. Възможно е изобщо да не се състои.

Цолов се представи отлично на тестовете във Формула 3 на Имола преди месец. По-рано тази седмица младежът заяви, че се надява точно на италианската писта да е по-бърз в квалификациите, за да влезе в топ 12 и оттам в битката за точки и за победата в състезанието с обърната стартова решетка.

Сезон 2023 е дебютен на Никола Цолов във Формула 3. Той започна да кара в надпревари с едноместни състезателни миналата година. Българинът спечели безапелационно титлата в испанската Формула 4 преди да премине в F3, където е пилот на АРТ Гран при.