Цолов победи и в двете състезания във Валенсия днес

Цолов победи и в двете състезания във Валенсия днес

Никола Цолов спечели и двете състезания на пистата Рикардо Тормо край Валенсия днес. На популярното трасе този уикенд се проведе третият кръг от шампионата на испанската Формула 4.

След като вчера Българския лъв, както го наричат, триумфира в първата надпревара, днес той стана първи и в следващите 2, като записа 6 победи от 9 старта през сезона.

В първото състезание днес Цолов стартира от полпозишън и беше начело до финала. Авансът му пред втория Гаел Жулиен достигна 8 секунди. Освен това Цолов постигна и най-бързата обиколка.

В последното 3-о състезание за уикенда Никола стартира втори, зад съотборника си в екипа на Кампос Рейсинг Хю Бартър. Последният обаче се забави при потеглянето, при което Цолов и Кучарчик влязоха в битка за първата позиция.

В няколко завоя двамата бяха гума до гума, като Цолов все пак пое лидерството в средата на първата обиколка. В хода на надпреварата Никола се откъсна напред и спечели с разлика и отново записа най-бърз тур.

Така след 3-те кръга Цолов е убедителен лидер в шампионата пред Кучарчик. Следващия кръг от първенството е на 8-9 юли на пистата Спа в Белгия.