Цолов се цели в топ 5 в квалификационната си група в Монако

Цолов се цели в топ 5 в квалификационната си група в Монако

Никола Цолов заяви, че целта му за предстоящия уикенд за Гран при на Монако е да бъде в топ 5 в неговата квалификационна група. Така той ще бъде част от обърната решетка и това ще му даде по-голям шанс да се бори за по-челно класиране в състезанията.

Състезанието в Княжеството ще бъде 3-ото за сезона във Формула 3, след като това на Имола не се състоя заради наводненията в региона. Уикендът започна със свободна тренировка днес. В петък е квалификацията, разделена на 2 групи (А и В), която започва в 12:10 ч. Спринтовото състезание е в събота от 12 часа наше време, а основното състезание е в неделя от 9:00 ч.

„С отмяната на състезателния уикенд на Имола се наруши целия график на шампионата. Но с оглед на случилото се в Емилия-Романя това едва ли има значение“, заяви Цолов. „Просто се настройваш за следващото трасе и мислиш само за него. Монако е състезателен уикенд като всички останали, няма някаква по-специална подготовка.

„Във Формула 3 тестовете са ограничени и трябва да научаваш колкото се може повече в хода на състезателните уикенди. Все още се адаптирам към новия за мен автомобил, работя все по-добре с тима. Мисля, че по отношение на състезателното темпо се справяме добре, тъй като в състезанията винаги атакувам по-предни позиции.”

Цолов обаче смята, че има нужда от повече скорост в квалификациите. „ Трябват ми още 1-2 десети от секундата на обиколка в квалификациите, за да мина по-напред на стартовата решетка“, обясни българският пилот. „Мисля, че като за дебютен сезон представянето ми е прилично. Но първата ми цел е зоната на точките и още скорост в квалификациите.”