Цолов завърши 19-и в основното състезание в Мелбърн

Цолов завърши 19-и в основното състезание в Мелбърн

Българският пилот Никола Цолов завърши 19-и в основното състезание в Мелбърн, спечелено от Дино Беганович. Никола стартира 7-и след отличното си представяне в квалификацията в петък, но в първите две обиколки загуби 4 позиции и отстъпи на 11-ото място.

Заради няколко инцидента пред колоната излезе кола на сигурността, а след прибирането й Никола загуби още три позиции в рамките на една обиколка след рестарта. Деградацията на гумите и прегряването на задните се оказа много сериозен проблем в хода на това състезание, като това се случи и в спринтовата надпревара вчера.

В средата на състезанието и малко след това Никола се оказа в група пилоти, които водеха оспорвана битка, за да стигнат до топ 10 и това допълнително натовари гумите им и грейнингът стана още по-агресивен. До края на 16-ата обиколка българският пилот се смъкна на 18-ото място, а два тура по-късно вече беше 19-и, като завърши на тази позиция.

След първите 4 състезания от новия сезон във Формула 3 Цолов заема 16-ото място в класирането с 7 точки, като най-доброто му класиране дойде в първото състезание за годината в Бахрейн, където той завърши 4-и.