Цветан Илиев с отлично представяне на Карбония Къп в Чехия

Цветан Илиев с отлично представяне на Карбония Къп в Чехия

Дългогодишният ни автомобилен и картинг пилот Цветан Илиев се представи отлично в състезанието от Карбония Къп, което се проведе миналия уикенд на пистата Мост в Чехия.

Илиев стана първи сред пилотите с Формула Рено и втори в общото класиране. Преди две седмици също на Мост той за първи път направи тестове със закупения от него болид, но явно бързо успя да влезе в ритъм.

Тренировките и състезанието се проведоха в един ден. Общо 120 автомобила участваха в надпреварата от всякакви категории, сред които 22 формули. Във Формула Рено участниците бяха 5, като колите от тази категория са с 2-литрови мотори с мощност около и над 200 конски сили.

Времето бе студено, като по време на втората тренировка дори заваля сняг. Цецо направи много силна квалификация, като със стари гуми се нареди първи в класа и втори в общото класиране.

Илиев не направи добър старт и бе изпреварен от един от конкурентите с Формула Рено. След две обиколки българският пилот обаче го настигна и изпревари. До финала на състезанието, което продължи 20 мин, той натрупа аванс пред 3-ия, а отпред първият бе недостижим с по-лека със 100 килограма кола от Формула Глори.