Цветелин Цонев: Бързо свикнах с машината, а и Павел Лефтеров много ми помогна

Цветелин Цонев: Бързо свикнах с машината, а и Павел Лефтеров много ми помогна

Цветелин Цонев е един от пилотите, които ще участват в електрически картинг шампионат Kinetik E-Series. Той ще започне през юни, а по-рано тази седмица се проведоха първите официални тестове на Кюстендил и Красна Поляна.

Пилотът от Търговище, който е известен у нас с участието си в любителските шампионати на Лаута и Варна, участва и в двете сесии, като показа много добри резултати като за първо каране. Той остана много доволен от изпитанията.

Цветелин се подготвя за сесия на изпитанията в Кюстендил

„Тестовете преминаха много добре. Картингът имаше добре сцепление, заяви Цонев. – Балансът беше много добър. Бързо свикнах с машината, а и Павел Лефтеров много ми помогна. Показа ми пистата в Кюстендил и ми обясни на как да подхождам спиране и как да вземам завоите. Пистата Пауталия ми хареса повече. На Красна поляна първият завой е много неравен. Като настройки машината също много ми пасна.“

Цонев на Красна Поляна

На тестовете присъства и Цветан Цонев, който е баща и ментор на Цветелин. Той също сподели впечатленията си пред karting.bg.

„Като шампионат, Kinetik E-Series е много иновативен с духа на всичко, което се случва в нормалния свят, каза Цонев-старши. – Считам, че има достатъчно условия да бъде конкурентен и интересен, защото машините са с изравнени възможности. Адмирации за екипа, който е моторът на този проект в лицето на Павел Лефтеров и останалите. Те си свършиха работата перфектно. За Цецо си беше предизвикателство тези двата дни тестове. Като за първо каране се представи над моите очаквания. Много е впечатлен от ускорението на машината. Нямаше нито едно завъртане или сериозна грешка.“