Данаил Варсано направи първи тест с KZ

Данаил Варсано направи първи тест с KZ

Младият пилот Данаил Варсано направи първия си тест с машина от KZ. Варсано, който е само на 14 години, изкара 2 дни изпитания на пистата Пауталия в Кюстендил. Това стана благодарение на шампиона в Националните серии Юлиян Серафимов, който го въведе в мечтаната отдавна дисциплина.

След щателно разяснение на всичко по машината, разликите в траекториите и начина на каране, Юли пусна Варсано по пистата в събота. Още след третия завой мощната машина бе овладяна и първенецът за 2019 г. в любителските картинг серии у нас смело и уверено въртеше обиколки.

Постоянното темпо с по няколко грешки като за пръв път радваше преподавателя Юлиян. В третата сесия Варсано напълно усвои пилотирането и започна да изчиства грешките.

Варсано и Серафимов на пистата Пауталия

В седмата сесия благодарение на съветите на Серафимов, младият състезател вече премахваше неточностите в карането. Учудващ за всички беше хъса за каране на Дани, който не допусна умора и изтощение.

Във втория ден Варсано придоби повече смелост и вяра във възможностите си, спря да се притеснява, че ще повреди чуждия карт и показа, че може да се справи отлично и с това предизвикателство. За двата дни той навъртя над 200 обиколки. Юлиян Серафимов-старши от своя страна благодари за доверието на семейство Варсано.

Бащата на Данаил – Мартин Варсано, Юлиян Серафимов-старши, Юлиян Серафимов-младши и Данаил по време на теста