Данаил Варсано с победа във 2-ия кръг на Лаута

Данаил Варсано с победа във 2-ия кръг на Лаута

Миналата неделя се проведе вторият кръг от Летния любителски шампионат на картинг писта Лаута. При слънчево и топло време пилотите се състезаваха само в клас Sprint, тъй като в Junior не успяха да се съберат достатъчно участници.

В квалификацията всеки пилот имаше право на три обиколки или една бърза. Най-добро време записа Мартин Манолов. След него се наредиха Андрей Ненков и Макси Колев, следвани от Данаил Варсано, Стефан Марудов и Борислав Иванов.

В първото състезание Варсано тръна много силно и още преди края на първия сектор излезе начело. Към средата на надпреварата Манолов го настигна и изпревари. Данаил след това получи 3 сек наказание за бутване на конус в бокса. Той и лидера обаче бяха на над 4 сек пред останалите и завършиха в този ред.

Във второто състезание се караше в обратна посока, като решетката бе сформирана според класирането от първото. След старта поведе Варсано, който се откъсна напред. Той успя да запише и най-бърза обиколка и спечели, а зад него след оспорвана борба Макси Колев стана втори, следван от Ненков и Манолов.

В общото класиране за кръга Варсано е първи, Манолов се нареди втори, а Колев 3-и с равни точки с Ненков, но по-добра най-бърза обиколка. Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 22 май.