Данислав Арсов с първо международно участие

Данислав Арсов с първо международно участие

Данислав Арсов записа първото си участие в международно състезание. Това се случи миналия уикенд в първия кръг от шампионата на Централна и Източна Европа (CEE Rotax Max Challenge ) на пистата в град Тринец, Чехия.

Заради по-голям трафик от обичайното и забавена пратка от Италия, екипът на Арсов закъсня с пристигането си на трасето. Той пристигна едва в четвъртък вечерта, което лиши Дани от единствения допълнителен ден тренировки, който бяхме планували за четвъртък.

Това закъснение, както и изключително променливото време доведоха до това, че в неделя Дани трябваше само след 8 тренировки по 12 мин. (реално около 100-ина обиколки) на сухо и 5 на полумокро да се състезава с деца, които имат хиляди обиколки на тази писта, която нямаше нищо общо с тези у нас.

Въпреки всичко това Дани се бори мъжки. Но най-бързата му обиколка в квалификацията беше провалена от по-бавен състезател, а в 2 от трите финала беше изблъскван и завъртан. Така той губеше мястото си в средата на колоната и се налагаше от последна позиция да се придвижва напред. Ако имаше повече шанс, той можеше да бъде в топ 10.

В крайна сметка Арсов завърши 13-и, което според баща му и негов механик Стефан Арсов, не е класиране, с което екипът му се гордее. „От друга страна обаче, погледнато реалистично и чисто прагматично, това класиране може би е повече от добро предвид съвкупността от проблеми и лош късмет, които ни съпътстваха в цялото мероприятие, каза още Арсов.

– Участието ни стана възможно с генералната подкрепа на г-н Енчо Енчев и фирма Енчо Енчев – ЕТЕ ЕООД, както и с помощта на г-н Марин Златев и Автоморга Велико Търново, Bardahl Bulgaria, BARDAHL-Varna и ART Racing в лицето на г-н Йордан Атанасов, на сервиз Auto Service ROUTE 66, гр. Лясковец и в частност – на Кирил Кирилов, както и На Ивона Расийска и Валентин Йосифов – Хидролифт Рейсинг Тийм.“