Давид Будев ще кара за екипа на Влъчков на писта през 2018 г.

Давид Будев ще кара за екипа на Влъчков на писта през 2018 г.

Дългогодишният картинг пилот Давид Будев ще кара за екипа на Иван Влъчков през следващия сезон на писта в серия Туринг. Той ще управлява досегашния резервен автомобил Хонда Сивик, който имаше възможност да изпробва на тестове преди 2 седмици на пистата Серес в Гърция след края на последния кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

По време на тестовете Будев се представи отлично, като постепенно подобряваше времената си и бързо свикна с колата, която по думите му е много по-добра от досегашното му Рено Клио.

Баща и син Будеви натовариха на колесар сивия Сивик на екипа Влъчков, за да го паркират в собствения си гараж в Стара Загора. Така шампионът и неговия подгласник от първенството на картинг в клас Ротакс Джуниър от 2014 г. – Иван Влъчков и Давид Будев, отново се събират в един екип и ще карат в серия Туринг от шампионата на писта.

„Имаме достатъчно време за подготовка, но едно от нещата, които ще направим, е да променим цветовата гама на Сивик-а, заяви Пламен Будев, баща и мениджър на пилота. – След това ще ревизираме автомобила, а първите тестове планираме да направим заедно с механика Ивелин Терзиев-Фичо, който е подготвил автомобила.“

Според Будев-баща, бъдещата цветова окраска на Хонда-та ще е с ярки цветове. „Започваме и здрави тренировки, като целим, за да изчистим грешки в пилотирането, повечето тестове с тренировъчния автомобил да бъдат върху мокри трасета“, заяви от своя страна Давид.

„Ще помагаме на Будев във всичко и ще сме до него когато има нужда от съвет и от помощ“, заяви Стамен Влъчков, който е мениджър на екипа на Иван Влъчков и баща на пилота. Пилотът ще получи пълната подкрепа от екипа на Влъчков като механици и оборудване.