Дъжд и интересни надпревари на SWS Sprint в Хасково

Дъжд и интересни надпревари на SWS Sprint в Хасково

Дъжд, интересни състезания и много емоции предложи състезанието SWS Sprint в Хасково. То се състоя миналата събота (13 юни), като бяха използвани 270 cc картинги.

Надпреварата се проведе според следния регламент:

  1. Квалификация – формат 4 обиколки, 1 загряваща, 2 обиколки за време и 1 за прибиране.
    2. Състезание 1 (състоя се от 2 манша по 12 участници / 10 обиколки), в него караха групите от квалификацията. Стартовата решетка се определяше спрямо квалификацията.
  2. Състезание 2 (2 манша по 12 участници / 10 обиколки), което бе разделено на 1 манш за по-бързите 6 от всеки от предните маншове от състезание 1 и манш за по-бавните, финиширали по-назад.
    Стартовата решетка се определи спрямо реда на финиширане в маншовете от състезание 1, като имаше 2-ма финиширали на първа, 2-ма на втора и т.н. позиции. По-напред стартираше пилотът с по-добро общо време.
  3. Суперфинал (10 обиколки в обратна посока). В него взеха участие 15 пилоти с най-много точки от състезания 1 и 2 (за състезание 1 се присъждат еднакви точки за двата манша, в състезание 2 се присъждат повече точки на пилотите в по-бързия манш). Стартовата решетка се определи от броя точки. Пилотът с най-много тръгна най-напред.

В Състезание 1 в двата манша участваха по 12 пилоти (общо 24), като първите 6 от всеки манш се класираха за Състезание 2 – манш Б. Това бяха Николай Атанасов, Руми Петрова, Никола Драгинов, Преслав Пенков, Андрей Ненков и Цветомир Маринов от манш А, и Георги Ванков, Делян Мишинков, Станислав Неделчев, Петер Мюлер, Валентин Раденков и Александър Неделчев от манш Б. Останалите останаха да карат в Състезание 2 – манш А. Там най-бърз беше Максимилян Колев, следван от Стамен Тодоров и Станил Христов.

В Състезание 2 – манш Б, първи стартира Ванков, който на мокрото трасе дръпна напред. Когато дъждът спря, Мишинков го настигна. В последната обиколка двамата водеха здрава битка, като Ванков задържа първото място с по-малко от един карт дължина аванс. Публиката оцени битката и ръкопляскаше на двамата след финала. Трети стана Станислав Неделчев.

За Суперфинала се класираха 10 от 12-те пилоти от Състезание 2 – манш Б, плюс 5 от Състезание 2 – манш А, които бяха и 5-те най-бързи във въпросното състезание. От първа позиция стартира Ванков, следван от Мишинков, Неделчев и Колев. Георги уверено дръпна напред и трупаше аванс, а зад него 2-и излезе Неделчев, който изпревари Делян на мокрото трасе. Колев се завъртя, а 4-и излезе Драгинов. В последната обиколка Никола изпревари Мишинков, който застигна изостанал с обиколка пилот и се забави.

Така победата бе за Ванков, следван от Неделчев и Драгинов. По мнението на състезателите, картовете бяха подготвени перфектно, а организацията бе на високо ниво. На 20 и 21 юни идния уикенд предстоят още 2 състезания в Хасково – SWS Junior с 200 cc картинги и SWS Endurance – 4 часа, с 270cc картинги.

Крайни резултати:

Състезание 1 – Манш А

1 Николай Атанасов
2 Румяна Петрова
3 Никола Драгинов
4 Преслав Пенков
5 Андрей Ненков
6 Цветомир Маринов
7 Стамен Тодоров
8 Виктор Алексов
9 Костадин Костадинов
10 Максимилян Колев
11  Ангел Христов
12 Людмил Георгиев

 

 

Състезание 1 – Манш Б

1 Георги Ванков
2 Делян Мишинков
3  Станислав Неделчев
4 Петер Мюлер
5 Валентин Раденков
6 Александър Неделчев
7 Александър Аврамов
8 Станил Христов
9 Тони Трифонов
10 Емануил Костадинов
11 Щелян Тодоров
12 Севдалин Станев

 

 

Състезание 2 – Манш А (за по-бавните 12)

1 Максимилян Колев
2 Стамен Тодоров
3 Станил Христов
4 Костадин Костадинов
5 Александър Аврамов
6 Виктор Алексов
7 Тони Трифонов
8 Щелян Тодоров
9 Емануил Костадинов
10 Ангел Христов
11 Севдалин Станев
12 Людмил Георгиев

 

Състезание 2 – Манш Б (за по-бързите 12)

1 Георги Ванков
2 Делян Мишинков
3 Станислав Неделчев
4 Петер Мюлер
5 Николай Атанасов
6 Валентин Раденков
7  Никола Драгинов
8 Андрей Ненков
9 Румяна Петрова
10 Александър Неделчев
11 Преслав Пенков
12 Цветомир Маринов

 

Суперфинал

1 Георги Ванков
2 Станислав Неделчев
3 Никола Драгинов
4 Делян Мишинков
5 Петер Мюлер
6 Валентин Раденков
7 Костадин Костадинов
8 Андрей Ненков
9 Румяна Петрова
10 Максимилян Колев
11 Станил Христов
12 Стамен Тодоров
13 Александър Аврамов
14 Преслав Пенков
15  Николай Атанасов