Дъжд и силна конкуренция за Люсиян Савов в Унгария

Дъжд и силна конкуренция за Люсиян Савов в Унгария

С дъжд и силна конкуренция трябваше да се бори Люсиян Савов в първия кръг от в Централно-европейския шампионат, който се проведе на 12-14 март в Кешкемет, Унгария. Българският пилот кара в клас Rotax Senior. В неговата категория за участие се бяха записали 28 пилоти.

По мнението на Йордан Савов, който е баща и механик на Люси, се е получило едно хубаво състезание, като въпреки по-малкото пилоти, е имало доста силни местни състезатели, които са спорили в честна битка при ясни правила и сериозен технически контрол.

Екипът на Савов остана много очарован от трасето и уникалния му асфалт. Заради непознатата писта в тима по-трудно се справиха с настройките. А когато ги направиха, за неделния ден заваля дъжд.

Така напрактика за квалификацията, префинала, финала и суперфинала беше мокро. Това наложи нови промени по машината и още нужда от време за адаптация.  За жалост при опит за изпреварване в суперфинала Савов излезе от пистата.

В крайното класиране Люси стана 17-и в класа си. Следващият кръг от шампионата е на 24 април в Австрия, като най-вероятно Савов ще участва както в него, така и в останалите състезания до края на сезона.