Калоян Върбицалиев, Дешков, Хаджийски и Руйков взеха участие на TROFEO ANDREA MARGUTTI

Калоян Върбицалиев, Дешков, Хаджийски и Руйков взеха участие на TROFEO ANDREA MARGUTTI

Четирима наши пилоти участваха в традиционното състезание на TROFEO ANDREA MARGUTTI, което се проведе миналия уикенд на пистата South Garda в Италия. Това бяха Калоян Върбицалиев в клас KZ, Алекс Дешков и Томи Хаджийски в клас OKJ, както и Любослав Руйков в категория Mini.

Върбицалиев за първа година кара в този клас, като се нареди 44-и в квалификацията. След това в хийтовете завърши два пъти 16-и и веднъж 24-и, което му отреди 36-та позиция и участие в репешажите.

В тях той финишира 3-и, но получи наказание от 5 сек са потънал спойлер, което го прати едва 8-и и не му даде възможност да участва в полуфинала. За него се класираха първите 6.

Алекс Дешков

В OKJ на квалификацията Дешков, който се състезава за BRT RACING Team, даде 12-о време, макар че на почти всички свободни тренировки се движеше между 8-и и 11-и. Хаджийски (PURESPEED RACING) в същото време бе с 23-и резултат.

В първия манш имаше лошо стечение на обстоятелствата за Дешков, като при изпреварване беше изблъскан и отпадна заради паднала верига. Това намали шансовете му за по-начална позиция на полуфинала. Томи пък стана 13-и. Във втория манш Алекс напредна с девет места до 9-ата позиция и така за полуфинала се класира 14-и.

В загряващата сесия в неделя пилотът от Велико Търново бе с обещаващо 8-о време. За съжаление в полуфинала Дешков беше ударен при  масова катастрофа, след която той и Томи отпаднаха. Това означаваше доста задни позиции и за двамата във финала.

След доста добро каране на мокра писта Дешков финишира 11-и от общо 24 пилота. Наказание от 5 сек. за хлътнал спойлер в последната обиколка му отреди крайна 15-а позиция. Хаджийски пък излетя още след старта след удар от съперник на хлъзгавото трасе.

Томи Хаджийски

В Mini Руйков, който кара за екипа на PURESPEED RACING със съдействието на Нивел Строи, HTI България, EUROMARKET и Z&M Private Co, записа 32-о време в квалификацията в конкуренцията на близо 100 пилоти и всички, които карат на WSK.

След силно каране в тренировките, в които той записа едно второ време, а след това имаше едно 7-о и едно 9-о място в хийтовете, Руйков се класира на 27-а позиция за полуфинала. В самото състезание той остана на това място, а във финала също се класира 27-и, като в един момент бе влязъл и в топ 20.

Любослав Руйков