Дешков, Младенов, Целепис и Саплингидис ще стартират първи на Серес

Дешков, Младенов, Целепис и Саплингидис ще стартират първи на Серес

Алекс Дешков, Христо Младенов, Парис Целепис и Николаос Саплингидис ще стартират от първа позиция своите класове в утрешните първи състезателни маншове на Серес в Гърция, където се провежда 5-ия кръг от Националните картинг серии.

В клас Mini BG Дешков загуби първото място в квалификацията само за 0.074 сек от Стефан Стефановски от Македония, като последният го и забави. В първия квалификационен манш обаче той го изпревари още на старта и спечели. Във втория също потегли по-добре и спечели. Така той ще стартира първи утре. Трети на грида ще е друг състезател от западната ни съседка – Христо Ковачи.

В Mini Младенов за първи път в кариерата си ще стартира от полпозишън в този клас. Той стана победител във втория квалификационен хийт, след като финиширалият първи Данислав Арсов от екипа на GO GRILL бе дисквалифициран за получаване на нерегламентирана помощ на стартовата решетка. За първото състезание утре Арсов ще е 4-и, като пред него ще са още Юлиян Димитров и Слави Минков.

В обединената група Rotax Junior/Senior.No Gear Open гръцкият пилот Целепис бе втори след квалификацията, но спечели и двата хийта и ще стартира от полпозишън. Той е първи и само за клас Rotax Senior. Втори е друг местен пилот Лазарос Угиароглу, който е първи в Junior. От нашите пилоти най-напред ще потегли Мартин Беков – 3-и след силен първи манш. Кобуров е 5-и, а Савов 7-и.

В KZ също доминираха гръцки пилоти, като първи ще потегли Саплингидис. Но силно се представи Красимир Лазаров, който ще е 3-и на грида. Шампионът в Националните серии Любомир Гърков е 5-и, след като не завърши първия манш.

Всички резултати от квалификациите и хийтовете можете да видите долу: