Димитър Иванов триумфира в Мини РОК в Румъния

Димитър Иванов триумфира в Мини РОК в Румъния

Един от водещите ни състезатели в клас Мини Димитър Иванов спечели 4-ия кръг от румънския шампионат по картинг в Румъния в техния еквивалент като категория – Мини РОК, който се проведе този уикенд на пистата в Таргу Секуиеск. Иванов спечели и двете състезания, като и в двете финишира с аванс от над 2 секунди пред втория.

В същия клас участваха още трима българи. Марк Баневски завърши 6-и след 6-о и 7-о място в двете неделни състезания, Максим Харалампиев стана 11-и, а Александър Михайлов 13-и.

Във висшия клас KZ2 Никифор Баневски се класира на 3-о място за кръга. Фори се нареди 3-и в първото състезание и 4-и във второто, което му осигури мястото на подиума. Първи и в двете надпревари и победител за кръга стана Даниел Василе, а Андреа Раймонди финишира 2-и.

Пети в общото класиране за кръга се нареди друг наш ас Владимир Арабаджиев, който завърши 3-и във втората надпреварата, но в първата остана едва 11-и заради наказание от 10 секунди.

Друг български пилот Искрин Арабаджиев, който вече се състезава с румънски лиценз, завърши кръга на 7-а позиция с 4-о и 1-о място в двете гонки.

В клас Ротакс Макс Сениор отново на високо ниво бе друг наш пилот Любомир Гърков, който с две трети места се класира 3-и за кръга с 32 точки. Първи с две победи е Стефан Виктор.

Запис от всички състезания за деня можете да видите долу:

https://www.youtube.com/watch?v=dmEi3uiHJhg