Диян Костадинов и Виктор Николов са първенците на Зимния шампионат във Варна

Диян Костадинов и Виктор Николов са първенците на Зимния шампионат във Варна

Миналата неделя се проведе 5-ият последен кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Варна. Той бе и първи такъв от Летния шампионат на същото трасе.

Състезателите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior (до 14 години) и Sprint (над 14 г.). При малките участие взеха 8 пилоти, а при батковците 10.

При големите победата и титлата за сезона взе Диян Костадинов. Той бе едва 6-и в първия хийт, но след това спечели втори и третия манш, което му осигури победата за кръга с 53 точки.

Подиумът в клас Sprint

Втори остана Петер Мюлер, който направи силен суперфинал и завърши на 2-а позиция в него. Той изпревари с 3 т. Момчил Кръстев , и с 4 т. Калина Георгиева и Степан Стецив.

Антоан Ангелов бе победител в манш 1, но след това нямаше добри класирания и остана 6-и. След него се нареди Николай Щърбаков, който направи най-бързата обиколка.

В крайното класиране за Зимния шампионат втора е Калина Георгиева, следвана само на 3 т. от Ангелов. Топ 5 допълват Мюлер и Стецив.

Призьорите в категория Junior

В клас Junior нова 4-те победа от 5 кръга взе Виктор Николов. Той спечели полуфинала и финала с най-бърз тур, а в суперфинала остана 5-и. Но това му бе достатъчно за успеха пред Габриел Александров, който победи в последния манш.

Местата в топ 3 допълни Кристиян Иванов с второ място в суперфинала. В него той финишира 3-и, но вторият Цветелин Цонев получи общо 10 секунди наказание за два бутнати конуса и това го върна назад. В класирането за кръга пилотът от Търговище е 5-и, зад Галин Ставрев.

В крайното подреждане на шампионата Николов е убедителен шампион, а зад него в малки разлики местата от 2-о до 4-о заеха Ставрев, Кристиян Иванов и Габи Александров.