Диян Костадинов и Виктор Николов са шампионите във Варна

Диян Костадинов и Виктор Николов са шампионите във Варна

Диян Костадинов и Виктор Николов са шампионите за тази година съответно в категория Junior (до 14 години) и Sprint (над 14 г.) на Летния любителския шампионат на Картинг писта Варна.

При големите участие взеха 18 състезатели, а при по-малките 8, като състезанията предложиха интересни, но в същото време коректни битки.

Заради големия брой участници в категория Sprint, пилотите бяха разделени на 2 групи. Във всяка една се състоя по едно 25 минутно състезание, след което първите 4 от група 1 и първите 5 от група 2 се класираха за Финал А.

Подиумът в клас Sprint

Лидер преди кръга с най-много точки бе именно Костадинов. Но за него уикендът не започна лесно. В първата надпревара в група 1 той финишира първи, но бе класиран 4-и след наказание от 10 сек. Все пак Диян се класира за Финал А, в който от 8-о място стигна до 3-о.

В последното 10-минутно състезание той нанесе своя удар, като от 3-и стана първи. И по този начин събра 43 точки, с 3 повече от Калина Георгиева. Той стартира кръга от 3-а позиция по точки и завърши 2-а във всяко от състезанията, в които участва.

На точка зад нея с 39 т. остана Степан Стецив. Той спечели 25-минутното състезание в своята група и след това победи във Финал А, но в решителната 10-минутна надпревара остана едва 4-и. Това, както и само 9-те му начални точки се оказаха фатални да не може да се пребори за по-предно място.

Антоан Ангелов, който бе 2-и по точки преди финала, в крайна сметка завърши 4-и в шампионата. Той спечели 25-минутното състезание в своята група, но остана далеч от призьорите във Финал А и 10-минутния финал.

В клас Junior състезанията бяха две. 30-минутен iron man и 15-минутен iron man. И в двете първи стана Виктор Николов, който бе и с най-голям начален актив. Така той стана шампион.

Призьорите в категория Junior

Втори места и в двете надпревари зае Петър Шингов. Ниският му предварителен точков актив обаче в крайна сметка го остави 3-и за шампионата с 26 точки. Толкова събра и Кристиян Иванов, като по-доброто му класиране преди финала му даде решаващо предимство.

В битка за 4-ото място Галин Ставрев надделя над Цветелин Цонев, като решаващо се оказа последното 15-минутно състезание. В него Ставрев стана 3-и, а пилотът от Търговище 4-и.