Добро представяне на Алекс Дешков във 2-ия кръг на FIA Karting Academy

Добро представяне на Алекс Дешков във 2-ия кръг на FIA Karting Academy

При много тежки условия на пистата в Кремона, Италия се проведе вторият кръг на FIA Karting Academy Trophy миналия уикенд. В него участва и нашия пилот Алекс Дешков. 35 градуса на сянка и 3 сантиметровия грип затрудни много всички пилоти и доведе до много инциденти.

В тренировките Алекс се движеше в средата на групата, но за квалификацията в екипа успяха да направят правилните настройки и той даде 10-о време. Това му отреди 5-та редица за стартиране от външна позиция, което усложни стартирането на хийтовете. В първия хийт Дешков финишира 12-и, във втория 15-и, а на третия катастрофа го извади от надпреварата още в началото.

На финала Дешков стартира от 32-а позиция, отново от външната страна. Загуби две позиции още в началото, а след катастрофа пред него изостана на голяма дистанция от пилотите отпред. Успя да навакса, но тежкият грип, при какъвто той никога не беше карал, правеха маневрите извън траекторията изключително трудни.

В крайна сметка след почти 30 км пробег Алекс завърши на 21-а позиция. Екипът му смята, че има още какво да се желае при работата му с ниско налягане на гумите, но той може още и има възможност да подобри резултата в последния кръг във Франция.