Добро представяне за Ивон Симеонова в първия старт за сезона

Добро представяне за Ивон Симеонова в първия старт за сезона

Ивон Симеонова се представи добре в първото си състезание за новия сезон. Шампионката на Австрия за 2018 г. в Ротакс Микро Макс тази година кара в същия клас, но в по-висшия шампионат Rotax Max Challenge (RMC).

Първият кръг от първенството се проведе през изминалия уикенд в Италия на Жезоло. Ивон завърши на 5-о място за RMC на Австрия. Тя е и на 12-о в общото класиране за Централната европейска зона. Пилотите за двете състезания караха заедно.

В този шампионат  се кара с мотор, даден от организаторите. Като преди всеки кръг се тегли жребий кой пилот с кой двигател ще кара (на снимките долу). Самите агрегати са нови и напълно еднакви.

В състезанието участваха общо 30 пилоти, като Ивон бе най-малката – само на 8 г. В квалификацията тя се нареди 14-а, а 3-те състезателни манша в неделя й отредиха 5-ата и 12-ата позиция.

За RMC пред Симеонова бяха само опитни пилоти, които карат от няколко години в тази шампионат. Зад нея 6-и остана основният й конкурент от миналия сезон в Ротакс Микро Макс – Симон.