Добро представяне за Руйков в първото му международно състезание

Добро представяне за Руйков в първото му международно състезание

Любослав Руйков записа добро представяне в първото си международно състезание. Шампионът в Mini BG у нас за миналия сезон участва в надпреварата WSK Champions Cup на пистата в Адриа, Италия.

Руйков показа много добра скорост през целия уикенд, като няколко инцидента и трафик в решителните моменти му попречиха да стигне още по-напред. Той кара за шведския отбор WARD с шаси на Tony Kart и мотор TM.

В квалификацията Любо не можа да направи чиста бърза обиколка. А можеше да подобри времето си с поне 6-7 десети. Това му отреди 16-о място в своята група и 18-о място на старта във всеки хийт.

Любо води здрави битки със съперниците си

В хийт 1 Руйков не можа да завърши заради счупена предна щанга след удар от друг пилот. В хийт 2 той стана 20-и след избутване от съперник още в първата обиколка. След много добро каране в хийт 3 Любослав стигна до 13-ото място.

Последва незавършване в хийт 4, като бе на 14-а позиция, преди да бъде избутан от италиански пилот. В хийт 5 дойде и най-доброто му класиране – 12-о място. Така само 10 точки не му достигнаха, за да може да се класира за полуфиналите.

Руйков и Станислав Каваримов

„Доволен съм, в много от свободните тренировки Руйков имаше топвремена, като скорост не беше никак зле, обясни неговият треньор и ментор Станислав Каваримов. – Доближи се на 0.1 сек от съотборника си, а преди седмица беше на цели 1.5 сек. Справи се много добре. Оттук само може да се надгражда. Трябва му малко повече късмет и по-добра стартова позиция. Смятам, че на следващото състезание ще стигнем до финала.“

А следващото състезание на Руйков е идния уикенд от сериите WSK Super Master Series пак на пистата в Адрия. Това е шампионат от 4 състезания, като това ще е първия кръг.

Любослав бе подкрепян и от майка си Вангелия на пистата