Драгинов и Николов №1 в 7-ия кръг на Лаута

Драгинов и Николов №1 в 7-ия кръг на Лаута

Миналата неделя (7 август) се проведе седмият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута в Пловдив. В надпреварата взеха участие много пилоти, които предложиха интересни битки при слънчево и горещо време.

17 пилота участваха в състезанието Sprint Cup. Победител стана Никола Драгинов, който бе първи след квалификацията, а след това спечели финала. В суперфинала завърши 2-и, което му бе напълно достатъчно за крайната победа.

Втори стана Атанас Милинич, който бе едва 5-и във финала, но след това спечели суперфинала и се изстреля напред в класирането. С по 24 точки завършиха Стефан Марудов и Мартин Манолов, като последният направи най-бързата обиколка. По-предното класиране на Марудов от квалификацията му даде предимство и той бе класиран 3-и, като се отличи с второ място във финала.

Подиумът в клас Sprint

В клас Junior 11 деца премериха сили в състезанието, което е рекорд за тази година. Поредната си победа взе Виктор Николов. Той бе първи във всички сесии, като само пропусна да направи най-бързата обиколка. Тя бе дело на Петър Шингов, с което той си осигури второто място за кръга.

Шингов завърши втори в суперфинала и изпревари само с 1 т. Лиам Карабелов. Топ 5 допълниха Габриел Александров и Цветелин Цонев, като пилотът от Търговище имаше по 1 наказание във всеки манш за бутнат конус и това го върна назад.

Почетната стълбичка в Junior

Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 4 септември.