Драматични моменти за Лора Христова в Румъния

Драматични моменти за Лора Христова в Румъния

Драматични моменти преживя една от водещите ни състезателки в клас Ротакс Джуниър Лора Христова, която участва в 3-ия кръг от шампионата по картинг на Румъния в Букурещ. По време на първия манш в съботния ден тя бе ударена лошо от Николае Покол, който се опитваше да я изпревари. Като по чудо тя се измъкна без сериозни контузии.

„Пистата беше много разбита, разказва за уикенда си Лора. – Опитвахме да се караме със стари гуми в тренировките, но не можахме да настроим добре шасито с тях. изоставахме с 2.5 сек от водещите пилоти. В събота сложихме нови гуми и времената ни веднага се подобриха до нивото на лидерите. Но нямахме време на допълнителни настройки.“

В квалификацията Лора се класира 4-и и бе на 2-а позиция, преди да бъде ударена от Покол. След инцидента тя изостана последна, но бързо настигна групата. след това обаче дойде драматичния момент. Отново Покол я удря, но този път той буквално мина през рамото й и удари каската й със задната лява гума.

В резултат се счупи кормилото на Лора и радиатора, а цялото й рамо посиня. Съответно Христова остана последна в надпреварата, но на следващия 2-и съботен манш завърши 2-а, зад Покол, и така се класира на 5-а позиция за решителните 2 старта в неделя. В тях Лора завърши на 3-а позиция, като и в двата случая 2-и завърши Покол, а първи Иоан Теодор Никоара.

Лора (вдясно) с баща си Пламен заедно с другите български екипи след успешния уикенд в Букурещ.