Два подиума за Никола Цолов в Еврокупа 3 на Херес

Два подиума за Никола Цолов в Еврокупа 3 на Херес

С две втори места в двете състезания от петия кръг на Еврокупа-3 на пистата Херес приключи участието на Никола Цолов в новия шампионат. Българският пилот получи покана да кара за тима GRS и осигури на отбора най-добрите резултати на отбора за сезон 2023.

Цолов спечели и двете квалификации и записа най-бързите обиколки в надпреварите, което го нареди на 9-то място в класирането в шампионата с 42 точки за 5 кръга само с 1 участие.

Никола отново спечели квалификацията, но също като вчера се забави на старта и загуби лидерството като начело излезе Себастиан Огор. Българинът преследва датчанина от старта до финала, пробва атаки след всеки рестарт, а те не липсваха с оглед на честите излизания на колата на сигурността на пистата заради инциденти.

Лидерът не сбърка нито веднъж и стигна до първата си победа за сезона. На финала разликата между двамата беше по-малко от 0,4 секунди, като Никола поддържаше минимална разлика с водача. Този уикенд  Цолов показа, че може да се адаптира много добре към автомобил, с който няма предишен опит.