Две победи за Юлиан Серафимов в Кюстендил

Две победи за Юлиан Серафимов в Кюстендил

Две победи в двете състезания във висшия клас KZ2 записа Юлиан Серафимов в първия кръг от националния шампионат по картинг. Горчо, както го наричат в средите на спорта, потегли от втора позиция в първото състезание и в първите обиколки се движеше зад тръгналия от полпозишън Иван Влъчков и пред Станислав Атанасов (тримата на снимката долу).

След това той предприе атака на първия обратен завой от конфигурацията и поведе. Само няколко завоя след това и Станислав Атанасов успя да мине пред Иван. След това в хода на надпреварата тримата се събраха и се движеха дълго време в пакет. В крайна сметка Юлиан задържа лидерството и спечели, следван от Атанасов и Влъчков.

Механикът на Иван Влъчков – Ивелин Терзиев-Фичо няма какво да направи, след като се счупи сегмент 

Във второто състезание Иван изобщо не успя да стартира заради счупен сегмент в двигателя. В негово отсъствие Серафимов и Атанасов се движеха цяло състезание в пакет, като Юлиан успя да спечели. Тъй като в този клас пилотите бяха по-малко от 4, точки за шампионата няма да бъдат раздадени.

В клас Ротакс Макс очаквано и в двете състезания над всички бе Любомир Гърков (на снимката долу). Той спечели убедително и двата манша, като потегли от полпозишън в тях. И в двете втори финишира Мартин Вълчанов, като и в двете беше на над 10 сек от Гърков. Две трети места записа Венцислав Маринков.

 

Класиране от състезанията в KZ2

Състезание 1

1. Юлиян Серафимов – 15:18.359 мин
2. Станислав Атанасов +0.425 сек
3. Иван Влъчков +1.957 сек

 

Състезание 2

1. Юлиян Серафимов – 11:28.741 мин
2. Станислав Атанасов +1.027 сек.