Двоен триумф за Владо Арабаджиев в Таргу Секуеск, точките под въпрос

Двоен триумф за Владо Арабаджиев в Таргу Секуеск, точките под въпрос

Шампионът Владимир Арабаджиев се класира най-напред от българските пилоти в клас KZ2 и в двете състезания от 3-ия кръг на националния шампионат по картинг в Таргу Секуеск, Румъния.

Общо 78 пилоти взеха участие в надпреварата. Така напрактика Владо спечели и двете състезания за първенството у нас, като в общото класиране завърши съответно на 4-а и 5-а позиция. Пред него се класираха румънски състезатели, като и двата манша спечели Опран Алдрин. Втори за нашето първенство остана Станислав Атанасов, който се класира 4-и и 2-и в двете състезания.

Никифор Баневски записа две 3-и места и се нареди 3-и, а 4-ият наш състезател Васил Коларов стана 2-и в първото състезание, но във второто не завърши. Тъй като само 4 пилоти участваха при изисквания минимум от 6 за сформиране на клас, не е ясно дали състезателите ще получат пълен актив от точки и дори дали изобщо ще получат точки.

Има вероятност да им бъдат присъдени само половината, което би означавало, че Владо ще вземе 25 вместо 50 т. От водещите ни пилоти не участва Симеон Симеонов от Хасково, който предпочете да се съсредоточи върху подготовката си за рали Твърдица.

В клас Rotax Junior 3 победи и едно 2-о място в 4-те манша записа старозагорецът Кристиян Христов от екипа на Дедракс. Той води оспорвани битки с Христо Пенов (Картинг Кюстендил 1). Във второто състезание се стигна до удар между двамата, което прати Пенов назад в подреждането – 6-и.

Две 2-и места в събота записа Николай Петров (Русе Кар Моторспорт), а Лора Христова завърши два пъти 3-а. В неделя след нова битка с Пенов, Христов записа 3-ата си победа, а трети остана Алекс Златанов. Спойлерът на Лора се счупи и тя беше извадена от състезанието. В последния 4-и старт за уикенда Пенов спечели, следван от Христов и Златанов. Успехите на Кристиян и Пенов бяха и в общото класиране, като нашите показаха класа на румънците.