EKO 24 часа на България събира над 200 картинг пилоти от целия свят

EKO 24 часа на България събира над 200 картинг пилоти от целия свят

Над 200 картинг пилоти, шампиони и известни личности от 12 държави ще вземат участие в ЕКО 24 часа на България – първото 24-часово състезание за издръжливост, което се провежда в страната.

На 10 октомври от 13.00ч., на картинг пистата в Хасково духът на Льо Ман отново ще завладее всички фенове на мото спорта в България. Събитието обещава силни емоции и оспорвани надпревари и е със свободен вход за посетителите.

Събитието представлява нов формат на международното картинг състезание ЕКО12 часа на България, което се провее с грандиозен успех през последните две години. Целта е състезателите да докажат своята сила и да завъртят най-много обиколки за определено време.

Въпреки създалата се ситуация и тази година състезанието привлече силен международен интерес. Предизвикателство ще се избере между над 30 отбора от България, Италия, Франция, Гърция, Сърбия, Белгия, Чехия, Словакия и др. Финалната линия ще бъде пресечена на 11 октомври в 13.00 часа.

По традиция, на пистата ще мерят сили не само професионални картинг състезатели, но и популярни лица. В Хасково ще пристигне най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта и европейски шампион Мартин Чой, автомобилният състезател, печелил 24-часа на Нюрбургринг –Павел Лефтеров, рали пилотът Крум Дончев и победителят в Световните Картинг серии за 2019 – Никола Цолов.

„Звездния отбор“ ще допълнят популярни личности извън спортните среди като известния актьор Асен Блатечки, любимия кулинар и ТВ водещ Лео Бианки, певеца Рафи Бохосян и ултрамаратонеца Красимир Георгиев.

Освен уникалното преживяване по време на състезанието, посетителите ще имат възможност да участват в игри за награди, предоставени от веригата бензиностанции ЕКО, които са генералният спонсор на събитието.