Федерацията награди призьорите за 2022 г.

Федерацията награди призьорите за 2022 г.

Българската федерация по картинг (БФК-НКС) награди официално шампионите и призьорите за изминалия сезон. На специална церемония в Русе в базата на BMW Ruse Car своите купи и сертификати получиха първите трима в класовете – Mini BG, Rotax Micromax, Mini, Rotax Junior, Rotax Senior и No Gear Open, които можете да видите в официалното крайно класиране.

Наградите бяха връчени от председателя на БФК Росен Даскалов и от Светозар Топалов. Сертификати получиха и първите 3 екипа в отборното класиране за сезона – Motorsport Academy, PURE SPEED и Гърков Картинг Клуб.

Специална награда за организираното събитие и представянето на клуба в Костенец получи РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ, а такава за отразяване и популяризиране на спорта имаше и за karting.bg.

Даскалов заяви, че календар за следващия сезон ще бъде публикуван официално след нова година, като се очаква да има и нови класове. На церемонията той представи един от автомобилите на Sin Cars, който картинг пилотите можеха да разгледат от близо и да се качат в него.

Снимки от събитието днес можете да видите долу: