Гърков: Постигнатият резултат в Румъния е по-добър от очакваното

Гърков: Постигнатият резултат в Румъния е по-добър от очакваното

Любимир Гърков сподели пред karting.bg, че постигнатото 5-о място в клас KZ от втория кръг на Masters шампионата на Румъния е по-добро от очакваното. Това беше първо участие на пловдивчанина в северната ни съседка в този клас. Преди 2 години той направи пълен сезон там в Rotax Senior и завърши 2-и в шампионата.

Преди кръга неговият баща Димитър Гърков заяви, че целта ще бъде Любо да се класира сред първите 7. И пилотът преизпълни задачата.В първия манш той кара страхотно след старт от 8-а позиция и завърши 4-и. В във втория забавянето на старта му попречи да се класира по-напред от 6-ото място. Проблеми имаше и с шасито, заради които Гърков трябваше да кара с настройки като за мокро.

Изненадващо най-сериозния проблем за Гърков и другия български пилот в състезанието Искрин Арабаджиев обаче се оказа липсата на гуми. Домакините, нарочно или не, не се бяха подготвили с достатъчно комплекти и за нашите състезатели не останаха такива.

Благодарение на съдействието на италианския състезател Андреа Раймонди гуми все пак бяха намерени и нашите пилоти успяха да участват. Конкуренцията беше много сериозна, като всички пилоти в челото са много амбицирани и много добре подготвени. До края на сезона Гърков може да участва и в още състезания в Румъния. Но сега за него предстои участие в 3-ия кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен.