Георги Димитров 6-и на световните финали в Junior X30 на Льо Ман

Георги Димитров 6-и на световните финали в Junior X30 на Льо Ман

Георги Димитров се представи отлично на световните финали по картинг в клас Junior X30, които се проведоха на пистата Льо Ман във Франция миналия уикенд. Българският пилот завърши 6-и в крайното класиране, като само инцидент го лиши от шанса да се бори за челните позиции.

Димитров бе най-бързият пилот в квалификационните серии, където 5 пъти завърши първи и веднъж пети. Това му отреди 2-о място на старта за полуфиналанта надпревара. В нея той поведе и бе начело, преди да бъде ударен от съперник. Това го прати едва 14-и в края на надпреварата.

Именно от тази позиция трябваше да потегли 13-годишният българин на финала. В него той направи серия от изпреварвания и завърши 6-и, като впечатли всички със скоростта си. На Льо Ман Димитров се състезава за екипа на Fusion Motorsport с подкрепата на Hi-Tech GP.

През сезона Димитров участва в няколко кръга от британския шампионат по картинг в Junior X30, където записа няколко победи и места на подиума, а освен това кара и в европейски надпревари, като записа 4-и места в престижни надпревари като Winter Coup South Garda в Италия и Winter Coup Valencia X30.